Den kraftige smag af mandel er karakteristisk for denne vin. Druerne til denne vin er corvina, molinarasamt rondinella. Vinen har styrke og balance – en flot vin.
6 flasker kr. 1200,-
(200 kr. pr. flaske)
Vare nr. 063
Amarone fremstilles i Valpolicella i Veneto i det nordlige Italien - ikke så langt fra Gardasøen. Det fulde navn er egentlig Amarone della Valpolicella. Den er en såkaldt Passito-vin - en vin der er fremstillet af tørrede eller halvtørrede druer. Man høster som normalt druerne i september måned og derefter sorteres de bedste og mest sukkerrige druer fra og lægges til tørre på træbakker eller sivmåtter i lader beregnet til formålet.
En Amarone kan klare mange madmæssige parringer, som andre vine må give op overfor. F.eks. går sveskesmagen godt til dansk julemad og selv ikke rødkål, brunede kartofler, svesker og æbler kan slå den omkuld. Også and i andre forklædninger passer fint til Amarone, ligesom det sødlige vildtkød er perfekt. Lokalt i Veneto spiser man ofte kraftige gryderetter til Amarone - også er perfekt match. Endelig kan nogle Amaroner også klare desserter, især hvis der er chokolade iblandet. F.eks. er en chokoladekage et godt valg til de amaroner, der selv har chokoladenuancer i sig.
Veneto i det nordlige Italien omkring Gardasøen er den region, der producerer mest vin i Italien . En af de mest kendte vine fra Veneto er nok Valpolicella, men den vel nok lige så kendte Amarone kommer også herfra.