enkeltmarks-barolo lavet på nebbiolo druen. En meget velafbalanceret vin med rund og blød eftersmag.
6 flasker kr. 1590,-
(265 kr. pr. flaske)
Vare nr. 072
Aromaen er sammensat af røde frugter og hvide roser, der er blandet med en delikat smag af vanille, lakrids og krydderier.
Når baroloen bliver moden åbenbarer den et univers af dufte, der er helt unikt i vinverdenen. Man kan finde viol, roser, kirsebær, solbær, lakrids, trøfler, blomme og chokolade. Barolo passer rigtig godt til retter med trøfler, kødretter og vildtretter uden for megen krydderi og sødme samt kødretter braiseret i vin. Endelig kan den gå an til faste oste som parmesan eller comté.
Piemonte grænser op til Frankrig og Schweiz, og ligger ved foden af Alperne. Første gang vin omtales i området, er i romertiden og siden har man dyrket vinen, og kan i dag præstere flotte eksempler på italiensk vinkunst. Der er især tale om rødvin, hvor Barolo nok er den mest kendte. Regionen er også kendt for sine trøfler og nødder. Piemonte betyder iøvrigt ”for fødderne af bjergene”.